Tisdag 13 juli

Vaknade efter en natt som innebar en del störningar, det var hålligång till 04.30-tiden i några båtar. Regnet strilade och vid 9.30 utbröt ett mindre kaos i hamnen då en hel del båtar skulle flytta på sig. Det var ju ganska så packat med båtari hamnen i går kväll. Ligger man längst in med 7 båtar utanpå och ska lämna så blir det lite kaos, men det ordnade sig till det bästa. Vi lämnade hamnen strax efter 11 för att ta oss till Källö Knippla. Det regnade mer eller mindre hela resan som gick i ömsom 7 knop och ömsom 25 knop. Vi kom till Källö knippla vid 13-tiden och fick en bra kajplats inne i hamnen, en vänlig norrman hjälpte oss att lägga till.



På väg i regnet




Mmm, det smakar gott med en kopp kaffe under färden




Här får vi möte med fullastad militärbåt







Vi passerar Kyrkösund




Vissa ställen i farleden är det riktigt trångt....













Några fina båtar i Marstrand





Vi passerar Marstrand i regn och rusk





Full hamn i Marstrand






När vi lagt till på Källö knippla och kommit tillrätta med allt så gick jag för att proviantera lite. Calle kom på att han hade slut på snuset och behöver´bunkra eftersom vi ska till Danmark resten av semestern ( finns ingen snus i Danmark). Jag skulle handla en stock snus men det var helt slut i affären....och ingen annanstans att handla heller på Källö knippla. Paniken utbröt...hur ska vi lösa detta??? Vi kollar färjetider för att se om det går att ta sig till en annan ö och handla. I kön till färjan dyker 2 räddande änglar upp....dom skulle åka med färjan för att uträtta lite ärenden. Dom erbjöd sig att handla snus






Phuu, här kommer leveransen med snus....semestern är räddad








Efter detta lilla äventyr så tog jag mig en träningsrunda , hittade en jättemysig runda trots att ön inte är så stor.
När jag varvat ner och duschat så lagade vi mat och det smakade underbart gott...mmmm







Efter maten tog vi en promenad, gick en del av den rundan jag sprungit...härligt varierad terräng med fina vyer.




Vi tog ett glas rött, åt lite jordgubbar och choklad under tiden vi spelade Scrabble. Sen blev det dags att krypa till kojs. I morgon ska vi tanka på Källö knippla innan vi startar färden mot Helsingör. Håller tummarna att Kattegatt är lugnt!!!

Kommentarer
Postat av: Anders Jönsson

Tjena Forever:s Vad är det jag ser, har Calle rivit ut en sida ur telefokatalogen för att hitta vägen!!

Sjökort trodde jag inte han ägde !!

Hoppas att resan hem går bra och att ni får bra väder, hör av er när ni är i sundet.

Ballista forever!

2010-07-13 @ 23:13:53
URL: http://nimbusballista.blogg.se/
Postat av: Catharina

Hoppas ni får en lugn och behaglig färd över Kattegatt... nu när ni lämnar den goa skärgården...

Här har vädret stabiliserat sig , tala om att njuta av sol o värme.... kram Catharina

2010-07-14 @ 12:06:34
URL: http://ignadoikon.blogg.se/
Postat av: ToppTax

Tjabba!



Hur är det med Er? Allt verkar bra, om man nu följer Er blogg. Skönt att det ordnade sig med snuset. Det är ju jätte viktigt.... ;-)



Hoppas att Ni får en fortsatt skön semester.



Vi själva är nu i Falsterbo, sedan 5 dagar tillbaka. Så vi kan inte vattna era blommor mm varje dag, som vi gjorde förut. Men vi åker nog in till Malmö på torsdag och då vattnar vi era blommor och tömmer er brevlåda mm. Hoppas att några av blommorna lever...



Vi badar i havet varje dag, är nu uppe i 23 grader. Om vi skall vara ärlga så är det bara jag som badar, de andra vågar inte bada i havet. Lousie nöjer sig med poolen ibland.



Vi tjuvtränar också på Plump, och jag har nu en ny taktik. En ganska överraskande taktik, som jag tror inte Kalle har ett svar på.... (han kör ju med sina nollor, som vanligt.)



Kör nu försiktig och ta det lugnt i Danmark, så ses vi när semestern är över. När ni kommer hem så är ni välkommna till Falsterbo. Ni kanske kan ta båten till Skanör så hämtar vi er där och bjuder på mat och bad. Eller så tar ni bilen hit ner.



Vi hörs och ses!



Hälsningar



Fredrik och Helene och Louise

2010-07-14 @ 12:15:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0